Rulouri exterioare

Rulouri exterioare – soluția optimă pentru persoanele care își doresc o locuință sau un spațiu de lucru confortabile.

Ele contribuie la controlul temperaturii din interior pe timp de vară, nepermițând razelor de soare să supraîncălzească încăperea. Astfel, chiar și în timpul zilelor caniculare, datorită lor, te poți bucura de un mediu plăcut din punct de vedere al temperaturii.

Pe timp de iarnă, deoarece contribuie la izolarea ferestrelor, vei plăti mai puțin la încălzirea casei. Ele sunt compuse din lamele care au inserții de spumă poliuretanică, cu o densitate mare si opresc din frig incat va patrunde în interior cat mai putin.

Pentru persoanele care preferă o locuință cât mai liniștită sau care locuiesc în zone poluate fonic, aceste jaluzele exterioare sunt o investiție profitabilă deoarece reduc zgomotul perceput în interior cu pana la 10 Db.

Aceste rulouri exterioare sunt rezistente la uzură și au o durată de viață mare, astfel încât te poți bucura timp îndelungat de beneficiile pe care ți le oferă.

Tipuri de rulouri exterioare

Satisfacem nevoi și gusturi diverse pentru o viață mai bună

rulouri exterioare aplicate
Sunt printre cele mai utilizate rulouri exterioare din România, deoarece permit montarea pe orice tip de fereastră, fără a fi nevoie de o pregătire specială a tencuielii. Acest tip de rulouri exterioare sunt versatile, permit instalarea unor plase de țânțari și pot fi acționate manual sau electric.
Se pot monta pe suprafețe care au fost, de la bun început, prevăzute cu rulouri exterioare sau care suferă schimbări la nivelul golului ferestrelor. Pot fi aproape invizibile atunci când sunt trase, conturând un aspect inovator al fațadei unei clădiri.
Se pot integra armonios în arhitectura unei clădiri, deoarece casetele lor se încorporează în perete. Sunt dotate cu cele mai moderne sisteme de blocare a luminii, a frigului sau a sunetului și oferă prospețime design-ului prin lipsa șuruburilor.

Stil și funcționalitate prin jaluzele exterioare

Bunul gust își are locul în fiecare etapă a procesului de amenajare a unei locuințe sau spațiu de lucru. Poți îmbina utilitatea cu estetica în privința tuturor articolelor pe care le integrezi, inclusiv în privința soluțiilor de control a luminozității.

Dacă alegi opțiunile noastre de jaluzele exterioare, întregul aspect al casei tale poate fi mult îmbunătățit. Atmosfera interioară te va face să nu-ți dorești să mai pleci și îți va permite să îți desfășori toate activitățile în cele mai bune condiții.

Experiența în domeniu ne demonstrează capacitatea de a realiza orice tip de rulou exterior, în funcție de proiectele clienților noștri. Suntem dedicați să adaptăm metodele de execuție pentru a satisface până și cele mai exigente gusturi, concentrandu-ne pe calitate și funcționalitate.

Rulouri exterioare – soluție modernă pentru un mediu confortabil

Spațiul în care îți desfășori activitățile are puterea de a-ți influența starea de spirit și productivitatea. Poți îndrepta această influență în folosul tău, dacă te joci cu temperatura și luminozitatea, instalând niște rulouri exterioare moderne.

Acest tip de jaluzele are capacitatea de a controla temperatura dintr-o încăpere, indiferent dacă îți dorești răcoare pe timpul verii sau mai multă căldură pe timpul iernii. Cu puterea lor de blocare a luminii, poti face un adevărat sanctuar al confortului și intimității din orice spațiu.

Beneficii oferite de rulouri geam exterior

Economisirea energiei

Aceste jaluzele exterioare au puterea de a împiedica transferul de căldură, respectiv frig între mediul exterior și cel interior. Astfel, pot evita pierderile de căldură pe timpul iernii și pot menține răcoarea pe timpul verii, reducând facturile la gaz și la curent.

Protecție împotriva razelor UV

Un rulou exterior are capacitatea de a proteja piesele de mobilier și decor, covoarele și draperiile de acțiunea directă a razelor solare. Astfel, se poate evita decolorarea materialelor, formarea efectului de seră și păstrează răcoarea mai mult timp.

Izolare fonică

Zgomotul din zonele aglomerate poate fi redus cu până la 10 dB, în funcție de caracteristicile și tipul de rulouri exterioare. Astfel, ai parte de intimitate crescută și de un somn mult mai odihnitor, indiferent de zona în care locuiești sau de momentul zilei.

Protejarea tâmplăriei

Datorită modului în care sunt fabricate și a materialelor calitative, aceste rulouri geam exterior au capacitatea de a proteja exteriorul unei clădiri sau spațiile închise. Astfel, nu trebuie să îți faci griji de efectele neplăcute ale ploii, zăpezii, grindinei sau vântului.

Protejarea intimității

Design-ul și funcționalitatea acestor jaluzele îți protejează intimitatea locuinței de privirile indiscrete din exterior. Pot juca rolul unui scut în acest sens, dar fără a bloca complet accesul luminii într-o încăpere, datorită ușurinței cu care pot fi reglate.

Securitate sporită 

Aceste rulouri exterioare permit atașarea unor sisteme de blocare sau lamele antiefracție. În acest mod, atât ferestrele și ușile, cât și bunurile personale vor fi protejate, fără a exista posibilitatea de pătrundere în interior prin deschiderea rulourilor.

Aceste rulouri exterioare pot fi acționate prin mai multe metode:

 • acționare manuală cu ajutorul unui șnur sau al unei panglici / benzi textile: dotare standard. Snurul se strange intr-o caseta numita tabachera. Acest tip de
 • actionare este recomandata pentru suprafete maxime de 2,3 mp.
 • acționare manuală cu reductor: potrivită pentru rulourile de dimensiuni mari
 • acționare manuală cu manivelă: potrivită pentru rulouri standard de dimensiuni mari, dar necesita un spatiu mare de actionare in locunta, fiind format dintr-o manivela de 1,5m sau 1,8m
 • acționare manuală cu arc pretensionat: potrivită pentru rulourile de dimensiuni mari sau la cele montate la ușile magazinelor. Se utileaza cu un arc pretensionat montat in interiorul axului ruloului care preia prin tensionare greutatea ruloului. Obligatoriu necesita folosirea unui sistem de antiefractie – yala pe ultima lamela.
 • acționare electrică cu motor tubular – potrivită pentru orice rulou cu o lățime de cel puțin 500 mm. In cazul acestui tip de actionare au aparut centralele Smart HOME care pot fi conectate prin internet la orice device (telefon, tableta, calculator) si pot fi actionate de la distanta sau programate pentru a se deschide, inchide.

Rulouri exterioare electrice – Motorizări SMART SOMFY:

 • 1. Somfy Oximo – standard sau solar
  • potrivit pentru toate tipurile de rulouri
  • panoul capteaza lumina zilei si o transforma in energie eletrica. Aceasta energie este stocata in baterie si astfel poate functiona 45 de zile fara nici o sursa de lumina
  • motorul se opreste in momentul ridicarii ruloului in caz de inghet la intalnirea unui obstacol si oprirea/coborarea se realizeaza la viteze reduse.
  • asigura o rezistenta buna la fortarea in caz de efractie
 • 2. Somfy RS 100 IO
  • RS 1000 este un motor cu o calitate superioara, tip plug-and-play, avand functii de pornire si oprire silentioase, detectare obstacole si oprire
  • Receptor radio IO incorporat
  • Motorul are protectie la inghet, se opreste in momentul ridicarii ruloului daca sesizeaza probleme
  • Somfy RS este testat la peste 17.000 cicluri de functionare si are o rezistenta foarte buna la incercari de fortare.
 • 3. Oximo IO
  • motor cu control integrat proiectat pentru toate tipurile de rulou
  • functii care asigura protectie in caz de inghet, motorul se opreste in momentul ridicarii ruloului daca sesizeaza inghet si se opreste la intalnirea unui obstacol la coborare
  • rezistenta in caz de efractie la incercari fortate.

Rulouri exterioare elctrice cu sisteme de actionare Somfy:

 • Tahoma Switch – unitate inteligenta de comanda care centralizeaza si conecteaza locuinta, a tuturor echipamentelor conectate (incalzire, iluminat, rulouri,etc). Se poate actiona de pe mai multe dispozitive: smartphone, tableta, PC
 • Telecomanda Situo IO pentru comanda individuala sau de grup, avand functiile sus, jos, oprire si buton My pentru stabilirea pozitiei intermediare a acestora si indicator baterie.
 • Smoove IO este unitatea de comanda IO – homecontrol cu 1 canal, fara cablu, montare pe perete, permite actionarea unui singur echipament sau grup de echipamente dintr-o singura camera. Are functiile sus, jos, oprire si buton MY (pentru pozitie intermediara). De asemeni are indicator pentru baterie descarcata.
 • INIS – comutator ingropat sau aplicat, este un comutator cu fir, are o pozitie fixa, simpla de apasare a butonului cu conectori rapizi.

Rulou extrior cu protecție suplimentară antiefracție:

 • Rulourilor exterioare li se pot monta sisteme de protecție antiefracție sub formă de zăvoare manuale, yale sau cleme (acestea pot ‘ingreuna’ munca hotilor).
  • Închiderea cu zăvoare manuale: se montează în ultima lamelă câte un zăvor culisant, care se poate deplasa manual și asigură blocarea ruloului. Blocarea se poate face doar din interior – valabil doar la rulourile cu actionare manuala. Se poate monta doar la ferestre cu deschidere (pentru a se putea actiona inchiderea), la rulouri cu actionare manuala, fara plase de insecte.
  • Închidere cu yală cu cheie: pe ultima lamelă se montează o yală și platband din oțel. La acest sistem blocarea se poate face atât din interior, cât și din exterior, trebuie mentionat pe ce parte se va afla caseta de service a yalei. Acest sistem este folosit mai mult la usile de acces sau rulourile de la spatiile comerciale.
  • Închidere cu cleme antiefracție: acest sistem se poate folosi pentru rulourile cu acționare electrică. Dacă sunt tensionate, clemele fac ca lamelele ruloului să se blocheze automat, astfel încât unui infractor să-i fie foarte greu să ridice covorul în cazul în care dorește să intre prin efracție.
 • În ceea ce privește siguranța, trebuie menționat faptul că lamelele pot fi fabricate cu insertii din oțel, ceea ce ingreuneaza foarte mult posibilitatea de a fi sparte de un infractor. De aceea, persoanele care doresc niște rulouri foarte eficiente din punct de vedere antiefractie ar trebui să opteze pentru rulouri exterioare avand covor de lamele cu inserții din oțel extrudat + caseta extrudata.

Intretinere si utilizare rulourilor exterioare:

 • Inainte de a utiliza rulouri exterioare, asigurati-va ca acesta nu interactioneaza cu alte obiecte care pot provoca ranirea persoanelor din jur sau pot duce la deteriorarea ruloului. Optional puteti utila rulourile cu actionare electrica Somfy care are protectie la obstacole – se opreste pana indepartati obiectul din calea ruloului.
 • In cazul dotarii cu motor, timpul de functionare neintrerupta (din greseala, joaca) nu trebuie sa depaseasca 4 minute pentru ca determina supraincalzirea.
 • Motorul se va opri si va pute fi reutilizat peste minim 40 de minute.
 • Se recomanda alimentarea cu curent electric a rulourilor, cabluri, racorduri doar izolate electric. De asemeni, instalarea si proba se face de catre echipa noastra dar conectarea finala este recomandat a se efectua de catre un electrician autorizat.
 • Intretinerea se realizeaza prin stergerea cu o laveta moale. Daca se stropeste cu noroi sau pamant, se curata cu o laveta umezita intr-o solutie de apa cu sapun sau un detergent care sa nu fie pe baza de cloruri. Este interzisa spalarea ruloului electric cu furtun cu jet de apa, deoarece poate scurtcircuita motorul

Alege Smart Fenster pentru rulouri exterioare

Fiecare client care apelează la produsele noastre este tratat cu cea mai mare seriozitate, astfel încât să poată beneficia de jaluzele exterioare calitative. Investim în materiale durabile și colaborăm cu furnizori experimentați în acest domeniu.

Orice proiect este unic, iar produsele sunt adaptate conform nevoilor și dorințelor cele mai exigente. Suntem dedicați activității pe care o prestăm și dorim să oferim prilejul oamenilor de a-și contura mediul ideal de trai sau de lucru.

Un rulou exterior executat corespunzător va face diferența între o locuință obișnuită și una modernă. Încă de la începutul colaborării, poți beneficia de consultanță în ceea ce privește modelul produsului, montajul și întreținerea.

Știai că…

 • Stiati ca? Alegerea lamelelor se face in functie de ghidaje si zonele de vant? Dimensiunea maxima a lamelelor poate varia foarte mult, de aceea rulourile nu se monteaza intr-un gol fara sa aiba tamplarie, deoarece se pot deteriora.
 • Stiati ca? Pentru a functiona corect un rulou geam exterior trebuie ca ghidajele (inaltimile) sa fie prinse foarte bine, paralele cu suprafata pe care s-au montat si perpendicular pe caseta.
Contactează-ne

Solicită ofertă

Solicită acum o ofertă de preț din partea unui specialist SmartFenster. Obține fară efort și fară obligații prețul exact pentru cele mai durabile jaluzele.
Contactează-ne
Vezi Locația

Vizitează showroom-ul

Vizitează-ne în showroom pentru a studia împreună variantele și materialele disponibile. Consultanții noștri de vânzări te vor ajuta să faci cea mai bună alegere pentru casa ta.
Vezi Locația