Atunci cand iti amenajezi locuinta, iei in considerare foarte multe elemente care fie trebuie schimbate, fie nu exista si trebuie achizitionate din start unele noi. Insa, un aspect care nu trebuie neglijat este protejarea locuintei de lumina exterioara. In acest sens, oamenii iau in considerare optiuni precum perdele, draperii sau jaluzele.

Exista mai multe motive pentru care merita sa optezi pentru jaluzele in locul perdelelor sau draperiilor. Poti avea mai mult control asupra ambientului cu jaluzele verticale interior decat cu niste simple draperii. Insa, decizia depinde si de preferintele fiecaruia dintre noi.

Ne dorim sa iti oferim cateva motive pentru care merita sa optezi pentru jaluzele in loc de draperii pentru locuinta ta. Daca suna tentant, citeste acest articol si descopera informatii care iti pot fi utile in procesul de amenajare.

 

Controlezi atat luminozitatea, cat si temperatura

Atunci cand vorbim de confort, ne gandim la controlarea luminozitatii in interior, dar si la temperatura dintr-o incapere. Spre deosebire de draperii, capacitatea de control a unor rulouri geam in privinta luminii exterioare si a temperaturii este mult mai mare din mai multe motive:

  • Acopera perfect sticla ferestrei
  • Au grad de opacitate mare
  • Blocheaza transferul de caldura, respectiv frig
  • Nu lasa spatii goale in jurul ferestrei

Draperiile pot fi fabricate din materiale groase, cu opacitate mare, insa jaluzelele Smart Fenster au o capacitate mai mare de a bloca lumina exterioara. Acest lucru este posibil deoarece noi proiectam aceste produse pentru a se potrivi perfect pe suprafata unei ferestre, evitand orice fasie de fereastra sa fie descoperita.

Pe langa acest lucru, materialul durabil pe care il utilizam asigura o temperatura optima la interior, indiferent de sezon. Astfel, iarna nu vei avea pierderi de caldura, iar vara te vei bucura de racoare mai mult timp. Ca rezultat, vei observa economii semnificative la facturile de gaz si curent.

 

Economisesti mai mult spatiu

In general, draperiile sunt materiale textile de mari dimensiuni, in functie de dimensiunea ferestrei sau a incaperii. Daca iti doresti o solutie eficienta care sa iti economiseasca din spatiu, poti opta pentru ofertele noastre de jaluzele zi noapte, versatile si usor de montat.

Pe langa economia de spatiu, iata ce alte beneficii mai poti obtine daca alegi aceste jaluzele:

  1. Montarea lor nu influenteaza actionarea ferestrei
  2. Se pot fixa perfect pe fereastra pentru o eficienta sporita
  3. Se integreaza usor in orice locuinta, fara ajustari suplimentare

Uneori, prezenta draperiilor poate incomoda anumite activitati si, inclusiv, acestea ar putea sa nu fie eficiente pana la capat in privinta blocarii luminii. Jaluzelele pe care noi ti le putem oferi nu te pot incomoda in niciun fel, mai ales ca le poti fixa atat sus, cat si in partea de jos, pentru a nu se misca de pe fereastra.

 

Intretinere mult mai simpla

Noi respectam preferintele fiecarui client cu care colaboram, inclusiv cerintele gospodinelor care doresc sa-si usureze munca in materie de curatenie. In acest sens, jaluzelele pot fi mult mai usor de intretinut decat draperiile, din mai multe considerente. Le vom prezenta comparativ in tabelul urmator:

Intretinere jaluzeleIntretinere draperii
Se pot monta pe fereastra imediat dupa achizitiePot necesita calcare in prealabil sau chiar spalare
Nu trebuie demontate pentru a fi curatateTrebuie demontate pentru a fi curatate
Se pot spala doar cu o carpa umezitaTrebuie spalate fie de mana cu apa si detergent, fie la masina de spalat

Utilizarea jaluzelelor in locul draperiilor poate economisi mai mult timp in procesul de curatenie, dar si mai multe resurse, fiind necesara doar o carpa umeda pentru curatare. Draperiile nu pot fi curatate doar cu o carpa umeda, ci au nevoie de o spalare mai intensa.

Unele draperii, in functie de material, pot avea nevoie de calcare inainte de a fi montate pe fereastra. De asemenea, pot necesita calcare chiar si dupa spalare, nu doar dupa achizitie. In schimb, jaluzelele nu au nevoie de aceasta etapa, putand fi montate imediat.

 

Alege produsele Smart Fenster pentru locuinta ta

Intreaga noastra activitate se desfasoara pe baza nevoilor si dorintelor clientilor nostri, asa ca fiecare produs este adaptat in conformitate. Pentru ca ne dorim sa le oferim multe beneficii, ii incurajam sa opteze pentru jaluzele in locul draperiilor, deoarece sunt o optiune mult mai eficienta de control a luminozitatii si temperaturii.